Ivan Perez

De internationaal bekende choreograaf Iván Pérez (Spanje, 1983) heeft lange tijd in Nederland gewoond en gewerkt. Iván staat bekend om zijn fysieke en emotionele choreografieën, vaak omschreven als krachtig, intiem, intens en sensueel.
Zijn werk was te zien op prestigieuze locaties zoals Sadler’s Wells Theatre in Londen en het National Theatre of Taipei. In Nederland danste Pérez bij het Nederlands Dans Theater, waar hij in 2011 zijn choreografische debuut maakte met ‘Flesh’. In 2016 richtte hij zijn eigen dansgezelschap INNE op in Nederland, waar hij zijn ondernemers- en leiderschapsvaardigheden ontwikkelde. Met dit gezelschap creëerde hij zijn eerste site-specific werk ‘The Inhabitants’. Meerdere door Pérez gemaakte voorstellingen zijn uitgezonden door de televisie-zender Arte en bereikte daarna de bioscopen over de hele wereld.
Sinds september 2018 werkt hij als artistiek directeur van Danstheater Heidelberg, Duitsland en ontplooide zich daar als toonaangevende persoonlijkheid in de theater- en danswereld. Hij werkt er behalve als directeur ook als choreograaf en maakte grootschalige werken, vaak met nieuw geschreven orkestmuziek en internationale en interdisciplinaire samenwerkingen. Ook ondersteunt hij de lokale promotie en ontwikkeling van dans: hij initieerde de Tanzbiennale Heidelberg en hij cureert een residency-programma van het Choreographic Center Heidelberg.

en_USEnglish