Guo Guang Opera

GuoGuang Opera Company werd in 1995 opgericht. De missie van het gezelschap zou je kunnen samenvatten met de slogan: ‘Traditie is de basis van innovatie’ en behelst het behouden van de tradities van de opera in Peking en tegelijkertijd verkenning van artistieke innovatie van het vakgebied.
Het creatieve team van GuoGuang componeert nieuwe opera’s op basis van traditionele en moderne literatuurklassiekers, geschiedenis en volkslegende.
Een voorbeeld is de voorstelling van de GuoGuang Opera Company gebaseerd op de Kunqu-opera. Kunqu is een van de oudste nog bestaande vormen van traditionele Chinese opera. Deze voorstelling heeft van de  Unesco de erkenning gekregen van een meesterwerk van het orale en immateriële Erfgoed van de mensheid.
In de afgelopen jaren heeft GuoGuang een reeks voorstellingen uitgebracht die in China zelf, maar ook internationaal belangstelling hebben gewekt. De voorstellingen hebben de aandacht getrokken door de vernieuwende samensmeltingen op het gebied van symfonische muziek, moderne dans, percussie, visueel theater en zelfs Shakespeariaans drama. We kunnen de voorstellingen zien als uitdrukking van Taiwanese creativiteit.
Het gezelschap treedt over de gehele wereld op en neemt deel aan de vele festivals voor podiumkunsten. Het is het boegbeeld geworden van de artistieke innovatie van Taiwan. De opera-esthetiek die bijvoorbeeld gepresenteerd werd in ‘Made in Taiwan’ en te zien was in Beijing diende als cultureel-creatief exportproduct. De erkenning die het gezelschap hiervoor heeft gekregen bij de intellectuele elite van China heeft een nieuwe vrijheid gebracht in het Chinese artistieke denken.
nl_NLNederlands