Contemporary Legend Theatre

In 1986 nam een groep opera-performers uit Peking het initiatief de traditionele Chinese opera Jinju te integreren met modern theater. Zij noemde hun gezelschap het Contemporary Legend Theatre.
Het gezelschap heeft hiermee een vorm van theater ontwikkeld dat een geheel eigen esthetiek heeft.
Zo heeft het gezelschap voorstellingen gemaakt gebaseerd op West-Europese toneelklassiekers zoals Macbeth, Hamlet, Medea of Oresteia. Ze gooiden hoge ogen bij het nationale en internationale publiek: een recent werk dat te zien was op het Hong Kong Arts Festival vestigde een record van vier dagen achter elkaar uitverkocht te zijn en de kaartjes waren in een mum van tijd uitverkocht.
Toch zijn er ook genoeg critici die gechockeerd zijn hoe dit gezelschap met traditioneel Chinese opera omgaat: reacties varieerden van radicaal lovende kritieken tot extreme afwijzingen.
In Taiwan is het Contemporary Legend Theatre een van de weinige groepen die de aandacht trekt op de internationale podia. Het ontving vele uitnodigingen om op Europese podia op te treden, zoals het British Royal Theatre, het British Edinburgh Arts Festival, het American Lincoln Center Arts Festival of het Franse le Festival d’Avignon.

nl_NLNederlands